Dåp i Seljord, Flatdal, Åmotsdal


Velkommen til dåp i Seljord, Flatdal og Åmotsdal

Kjære foreldre.

Gratulerer med det nyfødte barnet!

 

Vi i Seljord, Flatdal og Åmotsdal kyrkjelydar vil gjerne dele gleden med dere og ønsker velkommen til dåp i Seljord kyrkje, Flatdal kyrkje eller Åmotsdal kyrkje (eller i kapella i Manndal, Svartdal eller på Nutheim) .

Tidligere fikk kirkekontoret tilsendt fødselsmeldinger fra sykehusene slik at vi kunne sende invitasjoner til de nybakte foreldrene, men det har vi ikke anledning til lenger på grunn av personvernloven.

Når

De fleste døpes i løpet av de tre første månedene, men noen barn er eldre. Og nesten hvert eneste år har vi dåp av konfirmanter som ikke ble døpt som barn, men som velger å tilhøre kirken gjennom dåp og konfirmasjon.

Hvordan

Når dere har bestemt dere for dåp, går dere inn på nettadressa seljordkyrkje.no/livets-gang og registrerer opplysninger der. Her ser dere hvilke datoer som er aktuelle for den enkelte kirke.

Valg av navn

Barnets navn registreres i Folkeregisteret, før dåp.

Faddere

Barnet må ha to til seks faddere. Disse må være over 15 år (eller konfirmant) og skal normalt være medlem i Den norske kirke. Å være fadder innebærer å hjelpe barnet til kristen tro, men det viktigste er å ha omsorg for det. Fadderne kan gjerne bidra med tekstlesing eller andre gjøremål under dåpen.

Dåpssamtale

Etter at ønsket om dåp er registrert, får dere en bekreftelse på dette og blir invitert til dåpssamtale med presten.

For spørsmål ta gjerne kontakt med de ansatte på kirkekontoret som ligger i 2. etasje på Brøløsvegen 48, eller via tlf og e-post. Se gjerne også Den norske kirkes hjemmeside, www.kirken.no/dåp.

 

«Fylt av glede over livets under,

med et nyfødt barn i våre hender,

kommer vi til deg som gav oss livet,

kommer vi til deg som ga oss livet.»

Dåpssalme 586 i Norsk salmebok

(Denne teksta er lånt av kyrkjebladet til Sauherad og Nes.  Sokneprest Anne Inger Lunner har skrevet den.  Teksta er redigert på dei plassane ho bryt over til nynorsk.  Redigeringa er gjort av Dag Harald Undheim.)

Tilbake